Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

De mange internetbaserede låneudbydere frister mange unge til at optage et lån, men nogle kommer galt afsted, fordi de ikke havde sat sig ind i tingene og derfor ikke fik betalt pengene tilbage i tide eller måske endda helt stoppede med at afdrage. Her ser vi på, hvad du skal være opmærksom på, når du overvejer at låne penge.

Efter finanskrisen i 2008 og 2009 er bankerne blevet meget forbeholdne overfor at låne penge ud, og selv en kassekredit kan være svær at blive godkendt til. Derfor vælger mange at se mod de online låneudbydere, og nogle har en hel række af kviklån. Hvis du også har det, kan du overveje et samlelån, og da skal du naturligvis vælge det bedste samlelån, når du sammenligner tilbud.

Hvad koster det at låne?

Ikke alle er klar over, at det koster penge at låne. Det er altså ikke kun de penge, du låner, du skal betale tilbage, men også renter og en række andre ting. Hvis du eksempelvis låner 10.000 kr., er det ikke ualmindeligt at skulle betale 15.000 kr. eller mere tilbage. Det kan derfor betale sig at sammenligne de forskellige lånemuligheder, man har, for at finde det bedste lån. Her skal man læse teksten med småt, hvor alle informationer står. Hvis du synes, det virker uoverskueligt, kan du se på samlede kreditomkostninger, som er prisen for at låne pengene. Det beløb skal lægges oven i lånebeløbet for at se, hvor meget du i alt skal betale tilbage.

Hvad sker der, hvis jeg ikke betaler?

Hvis du misligholder den låneaftale, du har indgået, og ikke betaler de månedlige afdrag, vil der løbe strafrenter og måske også andre gebyrer på. Dette kan hurtigt løbe op og komme ud af kontrol, så hvis du vælger at låne penge, er det vigtigt at passe lånet. Herudover kan du risikere at havne i RKI, som er et register over dårlige betalere, og det kan få betydning for dig, hvis du en dag ønsker at låne penge til f.eks. en bil eller udbetalingen til en lejlighed.

Overvej dine alternativer

Inden du trykker på knappen og får udbetalt pengene, kan du overveje, om det i det hele taget er nødvendigt for dig at låne pengene, eller om der findes alternativer. Måske kan du i stedet tage et ekstra job og spare op, eller hvis der var tale om et lån til breezers, snus og lattergas, kan du overveje, om det var på tide at skære ned på disse ting og i stedet starte en opsparing til noget mere fornuftigt. Jo yngre du er, jo flere år har du til at din formue kan vokse, hvis du f.eks. investerer dine penge i aktier, og netop derfor vælger så mange unge at begynde at handle med aktier i en tidlig alder.

Det skal du overveje, når du vil låne penge

Det skal du overveje, når du vil låne penge