Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

Der er ganske gode argumenter for at optage et mindre lån for at kunne investere og gøre indbringende forretninger på aktiemarkedet. Som så meget andet skal du dog kunne forsvare at tage den risiko, det altid indebærer at investere. Derfor bør du som klog investor altid tage god tid til at udvikle en solid investeringsstrategi – og ikke mindst følge den.

Hvilke helt grundlæggende former for investering findes der?

Basalt set går investering ud på at investere i en virksomhed, en valuta eller et værdifuldt objekt, som du tror vil øge sin værdi over tid. Og det er netop tid og tålmodighed, der skal til, hvis du vil have succes med dine investeringer, for du vil utvivlsomt opleve både opsving og kursfald over en given årrække.

Her vil vi fokusere på de to mest almindelige former for investering: Individuel aktieinvestering og investering i en aktiefond.

Når du køber aktier individuelt, køber du en lille andel af en virksomhed. Når virksomheden klarer sig godt, stiger prisen på din aktie og du får profit, hvis du sælger den. Hvis virksomheden klarer sig exceptionelt dårligt over længere tid, kan du ende med at miste hele dit investeringsbeløb. Prisen på din aktie kan også påvirkes af efterspørgslen på virksomhedens varer, diverse renter og den finansielle verdens tilstand som sådan.

Når du køber dig en andel i en aktiefond, køber du dig derimod ind en allerede eksisterende samling af aktier. Mange aktiefonde bestyres af professionelle investorer, som med deres viden kan købe nye aktier ind i fonden, sælge ud af aktierne på helt rette tidspunkt og udvikle en stærk investeringsstrategi ud fra deres ekspertise. Ofte vil en aktiefond operere ud fra en fornuftig strategi, som spreder udvalget af aktier over mange brancher, men du kan også finde meget specialiserede aktiefonde.

Hvordan udvikler man en strategi for investering?

Der er selvsagt aldrig nogen garanti for succes, når det drejer sig om aktier og investering, men når nu de mest succesfulde investorer har brugt årevis på at forfine deres taktikker og strategier, vil det også være en skam ikke at bruge disse eksperters metoder.

Men der er selvfølgelig intet der er gratis, når det kommer til penge! Det vil derfor i mange tilfælde være godt givet ud at betale for et kursus i aktiehandel og at spendere noget tid på at opbygge en strategi, man kan se sig selv i. Du kan læse mere her om danske online ekspertkurser i investering, både mod betaling og helt gratis. Husk at en fornuftig og succesfuld investering bør bunde i grundig overvejelse, ikke mindst over risikoen, så tænk dig også om, før du optager lån til dine investeringer.