Ansøg gratis – 100 % uforpligtende og få et overblik over alle dine muligheder

Hvad betyder afdragsfrihed?

Hjem » FAQ » Hvad betyder afdragsfrihed?

Afdragsfrihed betyder, at en låntager ikke skal betale afdrag på sit lån i en aftalt periode. Danskerne er særligt glade for afdragsfrihed ved køb af ejerbolig og fritidshus. Afdragsfrihed er ikke kun en mulighed ved større lån, men også ved mindre lån som forbrugslån og kviklån.

Der er både fordele og ulemper ved afdragsfrie lån, hvilket vi vil se nærmere på i guiden.

Hvilke fordele og ulemper er der ved afdragsfrihed?

Danskerne efterspørger afdragsfrie lån som aldrig før, men hvilke fordele og ulemper er der ved lån med afdragsfrihed? Dét er et af de helt store spørgsmål. Der er en række fordele og ulemper, der gør sig gældende, uanset om det drejer sig om et afdragsfrit forbrugslån eller realkreditlån.

Fordele ved afdragsfrihed

1. Oplagt mulighed for at skabe luft i budgettet (i pressede økonomiske situationer)
2. Plads til at afdrage på andre lån (såfremt ens gæld er fordelt på flere lån)
3. Mulighed for at investere i aktier og obligationer

Ulemper ved afdragsfrihed

1. Højere låneomkostninger samlet set
2. Gælden bliver udskudt (det tager længere tid at indfri gælden)
3. Der skal stadig betales renter og gebyrer

Mulighed for afdragsfrihed

Én søgning på afdragsfrie forbrugslån eller afdragsfrie kviklån vil helt sikkert kunne overbevise dig om, at der er rig mulighed for at optage et afdragsfrit lån online. Dermed ikke sagt, at du absolut skal optage et lån med afdragsfrihed. Der er som bekendt både fordele og ulemper forbundet med at sætte sine afdrag på pause.

Kan man forlænge afdragsfrihed? Det kan man i enkelte tilfælde godt, men det kræver under alle omstændigheder, at du retter henvendelse til långiveren. Det er herfra op til långiveren at bestemme, om en forlængelse er en mulighed. Forvent at en evt. forlængelse vil komme til at koste.

Vær opmærksom på de gældende vilkår

Det er intet problem at finde et afdragsfrit lån, men du skal tage højde for, at vilkårene kan variere fra långiver til långiver. Det er for eksempel forskelligt, om man selv kan vælge den afdragsfrie periode, eller om den periode er bestemt på forhånd. Derudover er det meget forskelligt, om det koster ekstra at sætte sine afdrag på pause. Det kan det gøre, men ekstra gebyrer er ikke en selvfølge. Et godt råd er at læse alle vilkårene, før man indgår en låneaftale.