Ansøg gratis – 100 % uforpligtende og få et overblik over alle dine muligheder

Hvad er en kassekredit?

Hjem » FAQ » Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er en ordning, hvor kontohaver har mulighed for at hæve flere penge, end der er til rådighed på bankkontoen. Det er på mange måder en fleksibel og smart måde at låne penge på.

Hvordan virker en kassekredit? Hvad koster det at have en kassekredit? Hvad er renten på en kassekredit? Find svar på alle disse spørgsmål i guiden.

En kassekredit fungerer på mange måder ligesom et almindeligt lån, men der er en betydningsfuld forskel. Den helt store forskel er, at du først låner pengene, når du har brug for dem. Det minder altså om at bruge et kreditkort, hvor man låner penge af ens bank. I dag kan man optage kredit gennem både banker og låneselskaber.

Denne ordning giver dig mulighed for at hæve penge op til et aftalt beløb pålydende på eksempelvis 25.000, 50.000 eller 100.000 kr. Det kan du gøre mod betaling af renter og evt. gebyrer. Det karakteristiske ved en kassekredit er, at du kun skal betale gebyrer, hvis du rent faktisk benytter dig af den kredit, du har til rådighed. Optager du et lån, så skal du betale renter og gebyrer, uanset om du bruger pengene med det samme eller ej.

Hvad koster en kassekredit?

Kassekreditten kan koste alt fra nul kroner og op til mange tusinde kroner.

Dine omkostninger afhænger af, hvor meget kredit du optager. Du bestemmer som udgangspunkt selv, hvor ofte og hvornår du vil benytte dig af kreditmuligheden. At du har en kassekredit betyder ikke, at du skal trække på kreditten hver måned. Trækker du ikke på kreditten, så betaler du hverken gebyrer eller renter. Opsummeret betaler du kun for det beløb, du bruger.

En kassekredit er en fleksibel lånemulighed, som kan gøre din hverdag lidt nemmere. Finder du for eksempel ud af, at du mangler penge til at finansiere en rejse sydpå, en racercykel eller et nyt klaver til hjemmet, så kan du blot trække på kreditten. Du slipper dermed for at skulle ansøge om et lån hver gang, du har brug for en økonomisk håndsrækning.

Hvad kassekreditten koster afhænger naturligvis også af, om du låner penge i banken eller på nettet. Der er efterhånden mange udbydere, hvorfor det er værd at sammenligne priser og andre vilkår.

Fordele og ulemper ved kassekredit

En kassekredit er for forbrugernes vedkommende en permanent løsning, som ikke behøves at genforhandles hvert år. Dog skal du forvente, at din aftale skal genforhandles, såfremt du forsøger at hæve din kreditgrænse.
Der er fordele og ulemper ved alle lånetyper – og det gælder også denne lidt særlige lånetype. I dette afsnit vil vi lægge vægt på, hvilke fordele og ulemper der er ved at få en kassekredit online.

Fordele ved kassekredit

  • Oprettelsen er typisk gratis
  • Du betaler kun renter og gebyrer, når du trækker på kreditten
  • Det er et godt sikkerhedsnet (ved uforudsete udgifter)
  • Du bestemmer selv, hvor meget du vil afdrage
  • Du kan til hver en tid lukke din kassekredit

Ulemper ved kassekredit

  • Renten er typisk høj
  • Renten løber fra første dag (ingen rentefri periode som ved et kreditkort)
  • Intet krav om afdrag (gælden kan hurtigt vokse sig større)

Så er det en god idé at oprette en kassekredit?

Det vil vi lade dig om at vurdere. Der findes nemlig ikke et entydigt svar på, om det er klogest at oprette en kassekredit, optage et forbrugslån, optage et banklån eller låne penge på andre måder. En kassekredit vil om ikke andet være en oplagt lånemulighed for dig, som i en kortere periode har brug for et ekstra økonomisk råderum.