Ansøg gratis – 100 % uforpligtende og få et overblik over alle dine muligheder

Hvad er et debitor register?

Hjem » FAQ » Hvad er et debitor register?

Der findes efterhånden rigtig mange nationale registre – dog er ikke alle lige sjove at havne i.

Debitor Registret er et godt eksempel på et register, som man for alt i verden skal undgå at havne i. Der er nemlig tale om landets næststørste register over dårlige betalere. Foruden stemplingen som dårlig betaler fører registreringen en håndfuld konsekvenser med sig.

Er jeg registreret i Debitor Registret?

Generelt vil man ikke være i tvivl om, hvorvidt man står i Debitor Registret eller ej, da man under alle omstændigheder vil få besked om dette. Du vil typisk enten modtage et fysisk eller digitalt brev, hvori du bliver meddelt, at du er havnet i registret. Det er også meget almindeligt, at man får oplyst, hvordan man bliver slettet fra registret igen. Dette er vigtig viden for dig, som ikke ønsker at være stemplet som dårlig betaler i længere tid end højst nødvendigt.

Skulle du mod forventning være i tvivl om, hvorvidt du står i registret, så bør du tage kontakt til kundeservice ved at sende en e-mail til debitor@registret.dk. Debitor Registret har oplysningspligt, hvilket vil sige, at de forpligter sig til at give dig besked om en eventuel registrering. Du skal muligvis svare på en række kontrolspørgsmål, før du kan få udleveret de ønskede oplysninger. Dette er en sikkerhedsforanstaltning, som skal sikre virksomheden, at du er den, som du udgiver dig for at være.

Hvem bruger Debitor Registret?

Debitor Registret bliver brugt af langt de fleste store og mellemstore virksomheder. For at søge i registret skal man have et gyldigt CVR-nummer og være kunde hos Debitor Registret. De mange medlemsvirksomheder søger typisk i registret, inden de udsteder kredit til en ny kunde. Dette gør de for at sikre sig, at vedkommende kan overholde en kreditaftale.

For at blive registreret som dårlig betaler skal man have en samlet gæld på minimum 1.000 kr. Der er altså en bagatelgrænse.

Hvad er en debitor?

En debitor er under normale omstændigheder enten en person eller virksomhed, som skylder penge til en kreditor. Debitor er af latinsk afstamning og betyder direkte oversat til dansk at skylde, hvilket stemmer godt overens med begrebets egentlige betydning. Et andet hyppigt anvendt begreb er skyldner, som er det samme som debitor. Debitor er blot dét begreb, som bliver brugt i regnskabsmæssige sammenhænge.

Debitor Registret A/S

Debitor Registret A/S er en dansk virksomhed, som har eksisteret siden 2004. Virksomheden har hovedbase i 2860 Søborg.

Debitor Registret har i skrivende stund 11 ansatte. Du kan nemt komme i kontakt med virksomheden bag tjenesten via såvel telefon som e-mail. Find deres aktuelle kontaktoplysninger på den anviste hjemmeside her.