Ansøg gratis – 100 % uforpligtende og få et overblik over alle dine muligheder

Hvad er RKI?

Hjem » FAQ » Hvad er RKI?

RKI (Ribers Kredit Information) er et dansk register over dårlige betalere. Dårlig betaler bruges i dag som betegnelsen for en person, som ikke evner at betale sine regninger til tiden. Betaler man ikke sine afdrag rettidigt, og vælger man dertil at ignorere påmindelser, varsler om inkasso og rykkerbreve, så risikerer man at blive stemplet som dårlig betaler.

Experian står i dag for driften af det nationale register. Experian opererer i øjeblikket i over 65 lande og beskæftiger omkring 15.500 medarbejdere. På denne side får du en masse brugbar viden om det velkendte register.

Er jeg registreret i RKI?

Du har som privatperson ikke mulighed for at få adgang til selve registret på lige fod med låneudbydere, banker og andre virksomheder, som udsteder kreditaftaler. Du har dog mulighed for at tjekke, om du er registreret i RKI, ifald du skulle være i tvivl.

Tjek RKI om du er registreret

For at komme din tvivl til livs bør du lægge vejen forbi www.dininfo.dk, hvor du kan tjekke op på, om du står på listen over dårlige betalere, og i så fald hvad du står registreret for. Du kan spare meget tid ved at tjekke det på nettet.

Hvornår bliver man slettet fra RKI?

Erfarer du, at du er blevet stemplet som dårlig betaler, så skal du være bekendt med, at du ikke står registreret til evig tid. Det forholder sig nemlig således, at man maksimalt kan stå i registret i fem år. Du har mulighed for at blive slettet meget hurtigere ved at indfri din gæld og anmode om at blive slettet fra registret. At dit navn forsvinder fra listen efter fem år er dog ikke ensbetydende med, at du bliver gældfri.

Det er ikke muligt at gentage registreringer på gældsforhold, som tidligere er registreret. Experian kan gøre dig klogere på de gældende regler og din mulighed for at blive slettet. RKI sletning kan være en smule omfattende, da man ikke bare lige bliver slettet uden videre.

Hvad betyder min RKI registrering for mine lånemuligheder?

RKI registreringen betyder, at du mildest talt får svært ved at finde en låneudbyder, som vil udstede et lån til dig. Det lyder måske meget barskt, men det er desværre vilkårene, når man tidligere har misligholdt en låneaftale.

Er din privatøkonomi ude af kurs, og kan du derfor ikke indfri din gæld på nuværende tidspunkt, så kan du forsøge at lave en afdragsordning, hvor du betaler et mindre beløb hver måned. Det værste man kan gøre er at frasige sig sit økonomiske ansvar og krydse fingre for, at kreditorerne opgiver at indkræve deres penge. De fleste kreditorer bliver ved med at presse på, indtil de får deres penge.