Ansøg gratis – 100 % uforpligtende og få et overblik over alle dine muligheder

Låne pengeDet er på mange måder fantastisk, at vi lever i et land, hvor det er så nemt at låne penge til diverse fornøjelser. Det kan samtidig være en anelse farligt, fordi vi kan blive fristet til at låne penge, som vi i princippet ikke har brug for.

Du kan med fordel stille dig selv fire spørgsmål, når du går og tænker på at optage et lån inden for den nærmeste fremtid. Det er fornuftigt at gennemgå spørgsmålene slavisk, så du kan minimere din risiko for at gøre noget uhensigtsmæssigt.

Har jeg brug for at låne penge?

Det første spørgsmål du skal stille dig selv handler om, hvorvidt du har brug for at låne penge. Det kan være, at du har udset dig en ny bil, en ny computer eller en ny racercykel, som du gerne vil have fingrene i.

Finansiering af ovenstående kan potentielt set klares med et lån, men har du overvejet, at der også er andre finansieringsmuligheder? Du kan f.eks. vælge at sælge nogle af dine eksisterende værdier, så du har råd til at købe nyt.

Har jeg råd til at betale de medfølgende låneomkostninger?

Det koster penge at låne penge, hvorfor du skal have tænkt over, om du har råd til at betale de medfølgende låneomkostninger. De mest almindelige låneomkostninger omfatter henholdsvis renter, administrationsgebyrer, oprettelsesgebyrer og betalingsgebyrer. Skal du undgå disse låneomkostninger, så skal du optage et hurtig lån.

Vil du gerne optage et hurtig lån, så vil det være et forbrugslån, kviklån eller SMS lån, du skal ansøge om. Forbrugslån, kviklån og SMS lån er eksempler på nogle af de hurtigste lån, som af naturlige grunde også hører til blandt de dyreste lån.

Hvor hurtigt vil (og kan) jeg afdrage på lånet?

Ansøger du om et lån, skal du indtaste dine lånebehov, hvor bl.a. lånebeløb og løbetid er repræsenteret. Løbetiden – eller også kendt som afdragsperioden er den periode, hvor du skal afdrage på dit lån. Denne faktor er særdeles vigtig, fordi det kan blive rigtigt dyrt for dig, hvis du ikke formår at indfri dit lån inden for aftalt tid.

Den valgte løbetid kan have en vis indflydelse på dine låneomkostninger, da låneudbyderen er interesseret i, at du tilbagebetaler lånet hurtigst muligt. Såfremt det er realistisk for dig, skal du vælge en kort løbetid, så du kan få din gæld ud af verden snarest.

Læs også: Skab dig et overblik over dine lånemuligheder

Er det fornuftigt at optage et lån her og nu?

Det vil altid være en god idé at bruge sin sunde fornuft, når det handler om økonomi og lån. Du skal nemlig kunne vurdere, om det er fornuftigt at optage et lån her og nu. Ansøger du om et hurtig lån på nettet, så kan du ikke spørge din bankrådgiver til råds. Hvis du har brug for kompetent rådgivning, så kan du vælge at hyre en økonomisk rådgiver.

Det kan i visse situationer give mening at optage et lån, hvis man vil redde sig ud af en hård økonomisk situation. Du skal dog tænke dig godt om, da du meget vel kan risikere at sætte dig i endnu større gæld, hvis du optager et lån.