Ansøg gratis – 100 % uforpligtende og få et overblik over alle dine muligheder

Fordele og ulemper ved hurtig lånDer er fordele og ulemper ved alle lånetyper, og det gælder selvfølgelig også for de såkaldte hurtige lån. Du kan læse om de mest væsentlige fordele og ulemper i denne guide, så du kan blive klogere på, om et hurtig lån er det rigtige for dig.

Hvorfor vælge et hurtig lån? Det er det helt store spørgsmål i denne sammenhæng. Vi skal i de kommende afsnit kigge på de mange fordele og ulemper, så du kan komme til at føle dig velinformeret.

Vores guide er henvendt til både nye og erfarne låntagere, som har brug for flere penge på lommen her og nu. Du kan optage et hurtig lån uden yderligere overvejelser, men det er alligevel en god idé at undersøge lånetypen på forhånd. Et hurtig lån vil typisk enten være et kviklån eller et forbrugslån.

Fordele ved hurtig lån

Der er tonsvis af fordele ved hurtige lån, som vi vil starte med at se lidt nærmere på. Der er helt sikkert nogle fordele, du vil betragte som mere attraktive end andre. Det er ikke desto mindre relevant at kende til alle de vigtigste fordele, så du ved, hvorfor du skal vælge netop denne lånetype.

Det går hurtigt

Det siger næsten sig selv, at det går hurtigt at optage et hurtig lån. Det er netop den korte proces, der kendetegner denne lånetype. Du kan udfylde og sende en låneansøgning på ingen tid, ligesom du kan forvente hurtig behandling af din låneansøgning. Hele processen – fra låneansøgning til udbetaling – kan tage under én dag med lidt held.

Det er nemt og smertefrit

Du kan med et hurtig lån slippe for at skulle sidde skoleret over for din bankrådgiver, og hvem vil ikke gerne undgå det? Du kan i stedet nøjes med at tænde din digitale enhed, hvorfra du kan ansøge om et lån hos en af de mange internetbaserede låneudbydere.

Ingen sikkerhedsstillelse for lånet

Du bliver ikke tvunget til at stille sikkerhed for lånet, hvis du optager et hurtig lån på nettet. Det er en fordel, som du med garanti vil sætte pris på, hvis du gerne vil undgå at skulle stille sikkerhed i din bolig eller andre værdier. Ingen sikkerhedsstillelse for hurtige lån betyder også, at langt de fleste danskere kan optage denne type lån.

Du kan skabe luft i budgettet

Du kan bruge et hurtig lån til at skabe luft i dit budget, så du kan få styr på din privatøkonomi og slippe af med dine bekymringer. Det kan være relevant at gøre, hvis du sidst på måneden står med en håndfuld ubetalte regninger, som der ikke umiddelbart kan findes penge til. Optager du et hurtig lån, så kan du få betalt dine regninger og få ro på igen.

Læs også: Få et større overblik over din økonomi med et budget

Kravene er meget lempelige

Du skal ingenlunde skulle indfri urimelige krav, når du skal optage et hurtig lån. De fleste låneudbydere kræver blot, at du er myndig og har en fast indtægt. Der bliver i visse tilfælde stillet krav til minimumsindkomst, men det er langt fra en selvfølge. Der er tilmed låneudbydere, der godkender låntagere med eksisterende gæld.

Ulemper ved hurtig lån

Det ville være skønt, hvis der fandtes bare én lånetype uden ulemper, men det er ikke realistisk. Der er ulemper ved alle lånetyper, og det skal man kunne acceptere som låntager. Der findes dog heldigvis lånetyper med ganske få (og ofte ubetydelige) ulemper.

Renten er høj

Hurtige og nemme lån er typisk de dyreste, da renten er høj. Det er helt naturligt, at renten er højere sammenlignet med andre lånetyper, da låneudbyderne løber en stor risiko ved ikke at kræve sikkerhedsstillelse. Der kan tilmed være andre gebyrer end renten, der kan påvirke de samlede låneomkostninger.

Kort løbetid

Det er nemt at optage et hurtig lån, men du skal være forberedt på, at løbetiden som regel er kort. Det er altså kun hensigtsmæssigt at optage et hurtig lån, hvis man har en forventning om at kunne tilbagebetale lånet inden for en kort tidsramme. Du kan under normale omstændigheder vælge lånets løbetid.

Hurtig lån: ÅOP skal altid være i fokus

ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) skal altid være i fokus, når det handler om hurtige lån. Der kan optages et hurtig lån til unge og voksne, som har mulighed for at kontakte nogle af de mange låneudbydere.

ÅOP er en god indikator for, om et lånetilbud er attraktivt eller ej. Det er også relevant at kigge på rentesatsen, men renten er ikke altafgørende. I dag har du rig mulighed for at optage et hurtig lån uden sikkerhed, så hvad venter du på? Vi anbefaler dig at starte med at lægge et budget, hvorefter du kan ansøge om et hurtig lån – f.eks. et forbrugslån eller kviklån.

Læs mere om der forskellige lånetyper her