Ansøg gratis – 100 % uforpligtende og få et overblik over alle dine muligheder

Hurtig lån trods RKI

hurtig lån trods RKILån trods RKI hører til blandt de mest omdiskuterede emner inden for lånebranchen.

Det helt store spørgsmål går på, om man bør låne penge til personer, som er registreret i RKI? Låneselskaberne er uenige, idet nogle låneselskaber er helt afvisende over for det, mens andre er åbne over for at udstede lån trods låntagers kritiske økonomiske situation.

Det er svært, men ikke umuligt at låne penge samt at købe varer og tjenesteydelser på afbetaling, hvis man er registreret i RKI.

Du kan i denne guide læse alt om, hvordan du kan bære dig ad med at optage et lån på trods af, at du er blevet registreret som dårlig betaler.

Auroralån lån trods RKI

Lån penge trods RKI – Aurora lån tilbyder lån med en kautionist.
Lån op til 50.000 kr.
Der er ingen skjulte gebyrer
Ansøg online nemt og hurtigt
Udbetaling af pengene indenfor 24 timer

Vigtig viden om hurtig lån trods RKI

Du er allerede blevet informeret om, at du godt kan optage lån, selvom du står noteret i det store register – så langt, så godt.

I de kommende afsnit kan du blive lidt klogere på, hvad der er værd at vide om RKI, som udbydes af Experian Danmark.

Hvad er RKI?

RKI (tidligere Ribers) er landets største register over dårlige betalere. Dette register har til formål at sikre danske virksomheder mod dårlige betalere og økonomiske tab. Det er via den store database muligt at søge efter dårlige betalere, således at man kan undlade at udlåne penge eller sælge varer på kredit til personer, som står noteret i registret. Det er en mulighed, som mange virksomheder, herunder låneselskaber, benytter sig af hver dag.

Hvordan undgår jeg at blive registreret i RKI?

Det er forbløffende nemt at undgå at blive registreret i RKI, da det i grove træk blot handler om, at man skal overholde sin kreditaftale, uanset om man har indgået aftalen med et låneselskab, en elektronikforhandler eller en helt tredje virksomhed. Herunder får du nogle gode råd til at undgå at blive registreret:

• Betal dine afdrag til tiden (brug betalingsservice)
• Reager på evt. betalingspåmindelser og rykkerbreve
• Forsøg at indgå et forlig (hvis du er presset rent økonomisk)
• Kommuniker ærligt og åbent (det vil ofte blive belønnet)
• Gør brug af et budgetskema (find her)

Hvordan kan jeg blive fjernet fra registret?

Du har næppe drømt om at blive stemplet som dårlig betaler, men det er ikke desto mindre dét, du risikerer, hvis du ikke lever op til dine økonomiske forpligtelser. Der findes heldigvis forskellige muligheder for at blive fjernet fra registret:

• Betal din gæld (hvis du har mulighed for det)
• Lav en fair afdragsordning med kreditor (så du på sigt kan blive gældfri)
• Bevar din tålmodighed i fem år (du bliver automatisk slettet efter fem år)

Den bedste løsning er naturligvis at betale sin gæld, hvis man har mulighed for det, da man dermed både bliver slettet fra registret og ikke mindst bliver gældfri. Den næstbedste løsning er at lave en fordelagtig aftale med kreditor, som har en naturlig interesse i at få sine penge så hurtigt som muligt.

Hvilke informationer fremgår af RKI registret?

Er du så uheldig at blive registreret i RKI, så vil du få besked pr. brev, uanset om du repræsenterer en virksomhed eller privatperson. Det er desuden værd at bemærke, at man har ret til aktindsigt.

Du skal besøge Dininfo.dk, hvis du ønsker aktindsigt i din sag. Bemærk at du ikke kan bruge servicen, hvis du enten er noteret som værende forsvundet, ikke har en fast bopæl eller har adresse i udlandet.

Der vil via registret typisk kunne findes oplysninger om sagsnummer, dato, status og andre relevante oplysninger. Vær opmærksom på, at virksomhederne ikke kan se, om du hæfter for din gæld alene eller ej.

Hvorfor er jeg blevet registreret i RKI?

Der er nok en logisk grund til, at du er registreret i RKI.

Det skyldes højst sandsynligt, at du enten har misligholdt en låneaftale eller en anden finansiel aftale. Registreringen vil dog først blive bragt på banen, når du har ignoreret hele tre rykkerbreve. Du bliver altså advaret mange gange, før det sker.

Ignorerer du samtlige rykkerbreve, så kan kreditor anmode om at få dig registreret som dårlig betaler. Derfor kan det aldrig betale sig at ignorere rykkere, da det blot vil forværre din situation. Mener du, at du er blevet registreret på et forkert grundlag, så skal du tage kontakt til Experian Danmark, som vil kigge på din sag. Fejl forekommer sjældent, men du har selvfølgelig ret til at fortælle din side af sagen, hvis du føler dig uretfærdigt behandlet.

Lån penge trods RKI på nettet

At du er blevet registreret som dårlig betaler fremmer ikke ligefrem dine lånemuligheder – tværtimod.

Du kan nok godt forstå, hvorfor nogle virksomheder blankt afviser at indgå aftaler med personer, som tidligere har misligholdt tilsvarende aftaler. Der er dog ingen grund til at give op på forhånd, da du muligvis kan optage et hurtig lån trods RKI. Det værste der kan ske er, at din låneansøgning bliver afvist. I denne situation kan du enten ansøge igen eller forsøge at skaffe de fornødne penge på en anden måde. Måske har du en ven eller et familiemedlem, som vil låne dig de penge, du har brug for.

At optage lån trods RKI registrering kan lade sig gøre på nettet, hvor langt de fleste låneselskaber er til stede. De repræsenterede låneselskaber er generelt gode til at oplyse, hvorvidt de vil udstede lån til RKI registrerede personer eller ej.

Ulemperne ved at optage et lån trods RKI

Der er visse ulemper ved at optage et hurtig lån trods RKI. Disse ulemper bør du være bekendt med, før du drømmer dig alt for langt væk ved tanken om rejser og forbrugsgoder. Det er ikke sikkert, at de tilstedeværende ulemper afholder dig fra at låne penge, men du bør om ikke andet vide, hvorfor det kan være mindre fordelagtigt at optage lån, hvis man står registreret som dårlig betaler:

• Høje renter
• Høje gebyrer
• Krav om pantsætning i ejendele (f.eks. bil eller bolig)

For at opsummere kan det være meget dyrt at optage et lån trods RKI.

Ønsker du at slippe for at betale høje renter og gebyrer, så bør du forsøge at slippe ud af registret, så du kan låne penge til mere overkommelige priser. Låner du penge trods din status som dårlig betaler, så kan det i værste fald resultere i, at du opbygger en endnu større gæld, som du skal bruge adskillige år på at slippe af med.

Skræmt af ulemperne eller ej, så skal du vide, at der udbydes mange hurtige lån trods RKI online. Du kan kigge nærmere på mulighederne via din smartphone, tablet eller computer.

Sådan finder du det bedste RKI lån

RKI lån er ikke en officiel lånetype, men der er ikke desto mindre mange, som søger efter denne type lån. Det er måske ikke så underligt taget i betragtning af, at mere end to hundrede tusinde danskere står registreret i RKI.

I 2017 stod 219.645 personer registreret med betalingsanmærkninger. Antallet af registrerede personer har faktisk været dalende de seneste år, men antallet er stadig betydeligt højere end for ti år siden.

Du kan finde det bedste RKI lån via vores oversigt, hvor vi har samlet de mest loyale låneselskaber. I forhold til at sammenligne lån, så kan du med god grund gribe det an på samme måde som alle andre. Find det bedste lån ved at undersøge, hvilket lån der har de laveste omkostninger målt i kroner og ører. Du kan se oversigt over lån her.

Lån penge RKI

Lån penge RKI ingen hindring – er det realistisk?

Ja, det er realistisk, men du skal ikke forvente, at du kommer til at vælte dig i lånetilbud. Sender du mange låneansøgninger, så er det ikke usandsynligt, at mindst én af ansøgningerne bliver godkendt. Send gerne helt op til 5-10 ansøgninger til forskellige låneselskaber.

Er du registreret som dårlig betaler, så må du forberede dig på, at selve behandlingsdelen kan tage længere tid end normalt, idet låneselskabet er nødt til at gøre sig nogle grundige overvejelser. Ergo er du nødt til at finde din tålmodige side frem, da du ikke nødvendigvis får svar med det samme.

Lån trods RKI hvor?

Det er i særdeleshed et relevant spørgsmål, for hvor kan man i realiteten låne penge? Din bank bør straks udelukkes som en mulighed, da bankerne er meget forsigtige med at udlåne penge til personer med eksisterende gæld. Det er svært at svare på, om flere selskaber vil udbyde RKI lån i fremtiden, men det er selvfølgelig noget, vi vil følge op på.

 

Thorbjørn Jensen

Jeg er uddannet bankrådgiver, og har 15års erfaring med, at hjælpe andre til at få det lån, som passer til deres økonomi og behov
Thorbjørn Jensen

Latest posts by Thorbjørn Jensen (see all)