Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

KontokortHvad er et kontokort? Hvad bruges det til? Hvem kan få det? Hvad bør jeg overveje? Alt dette svarer vi på i denne korte guide. Du vil ved at læse guiden kunne tilegne dig alt den viden, som du har brug for.

I tvivl om du bør oprette et kontokort? Så må du ikke gå glip af vores guldkorn her.

Sådan fungerer et kontokort

Et kontokort fungerer langt hen ad vejen ligesom et almindeligt kreditkort.

Den eneste forskel er, at kontokortet er tilknyttet en konto i en butikskæde eller forretning, mens et almindeligt kreditkort er tilknyttet en bank. Ergo kan du kun bruge et kontokort i en bestemt butik eller butikskæde. Med kortet kan du handle varer – alt fra tøj til elektronik – på kredit. Du kan dermed købe nu og betale senere.

I dét øjeblik du bruger dit kontokort, kan man med rette sige, at du optager et lån. Du låner nemlig penge af den forretning, du handler hos. Dette lån skal tilbagebetales i løbet af xx måneder eller år – afhængig af hvad der står i jeres aftale. Du får altså varerne med det samme, men forpligter dig samtidig til at betale lånet tilbage inden for aftalt tid. Opfylder du ikke dine forpligtelser, kan du blive ruineret af renter og gebyrer. Af følgende grund er kontokort ikke for alle.

Hvor kan man få et kontokort?

Det kan du efterhånden i rigtig mange forretninger landet over. Flere og flere virksomheder får nemlig øjnene op for, hvor gunstigt det kan være at lade kunderne købe varer på kredit. Virksomhederne tjener mange penge på de renter og gebyrer, som bliver lagt oveni lånebeløbet.

Listen over forretninger med kontokort er nærmest uendelig lang. Derfor vil vi ikke præsentere dig for den komplette liste her. Vi vil til gengæld fortælle dig, hvilke større forretninger som byder på denne attraktive mulighed. Tag et kig på vores liste nedenfor:

 • IKEA
 • Jem & Fix
 • Harald Nyborg
 • H&M
 • Bauhaus
 • Magasin

… og mange flere.

Står din foretrukne butik ikke på ovenstående liste, så kan du undersøge, om de tilbyder kontokort ved at besøge deres hjemmeside. Finder du ikke svar her, må du forsøge at give dem et kald eller kontakte dem via e-mail. Du kan også lægge vejen forbi deres fysiske butik.

Hvem kan få et kontokort?

Langt de fleste, men ikke alle, kan få et kontokort. Der stilles nemlig nogle krav til forbrugerne. Disse krav kan variere fra forretning til forretning, hvorfor vi ikke har mulighed for at opliste nogle krav, som gælder hos alle forretninger. Dog er der naturligvis nogle krav og betingelser, som går igen.

Du kan som hovedregel få et kontokort, hvis du opfylder følgende:

 • Du er mindst 18 år gammel
 • Du har fast bopæl i Danmark
 • Du er ikke under værgemål
 • Du er ikke registreret i RKI
 • Du bliver kreditgodkendt

Førstnævnte og sidstnævnte krav er som regel de vigtigste. Det er nemlig mere eller mindre umuligt at få et kontokort, hvis man ikke er myndig, eller hvis man har en dårlig økonomi og skylder mange penge væk. Du kan formentlig godt ansøge om et kontokort trods dette, men chancen for at blive godkendt er minimal.

Kan du ikke få et kontokort, men har du brug for en økonomisk håndsrækning, så lån penge hurtigt med et forbrugslån eller hurtig lån her på hjemmesiden.

Der er som udgangspunkt ingen grænser for, hvor mange kontokort man kan få. I princippet kan du få et kort til hver eneste forretning, som udbyder det. Dog behøver du selvfølgelig kun kort til de butikker, som du ofte handler hos.
Værd at vide om kontokort

Der er både fordele og ulemper ved kontokort. Disse bør du sætte dig ind i – i stedet for at kaste dig hovedkulds ud i det. Det er nemlig ikke sikkert, at denne mulighed er noget for dig, selvom det umiddelbart kan virke meget attraktivt. Du bør som minimum vide følgende:

 • Det er let at blive godkendt – Som tidligere nævnt kan stort set alle forbrugere få et kontokort uden problemer. Dog skal man under alle omstændigheder være forberedt på at blive kreditvurderet. Denne vurdering afgør, om du kan få udstedt det ønskede kort.
 • Det kan være en dyr affære – Du bliver formentlig skuffet, hvis du tror, at det er billigt at shoppe med et kontokort. Det er nemlig sjældent tilfældet. Faktisk kan det være en yderst dyr affære at finansiere sine køb med et kontokort. Overvej derfor om det er den rette løsning.

Ansøg om et kontokort i dag og afvent svar fra forretningen. Flere forretninger arbejder med automatisk ansøgningsbehandling, hvilket sikrer et hurtigt svar. Dog er der også nogle, som behandler alle ansøgninger manuelt.