Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du tager ud og køber en ny seng. Ren økonomisk kan det være en dyr investering, hvorfor det er godt at holde øje med lån med afbetalinger, låneomkostninger og undgå renter og gebyrer, når du skal vælge en sengeforhandler. Her i artiklen deler vi derfor nogle gode tips og råd til den økonomiske finansiering vedr. lån til en seng på afbetaling.

Afbetal og lån penge til din nye seng

Har du set en ny seng, du bare gerne vil købe, men ikke har råd til, så har du mulighed for at få hjælp til købet ved at låne pengene. Her tilbyder flere sengeforhandlere f.eks. afbetalings- eller afdragsordninger, som indebærer et opdelt køb i rater. Så får du mulighed for at betale en smule ad gangen og ikke hele beløbet på en gang. På den måde får du råd til at købe den seng, du ønsker dig.

Et eksempel kunne være en seng til 15.000 kr., som du kan betale af på over 48 måneder eller 4 år. Men du skal være opmærksom på renter og gebyrer, som du kan risikere at betale oven i prisen på sengen. Derfor er der både fordele og ulemper forbundet med en afdragsordning. Udover renten er et lån forbundet med de samlede årlige omkostninger, som kendetegnes ved ÅOP. ÅOP skal oplyses sammen med de øvrige låneudgifter. På den måde kan du sammenligne lånene og finde frem til den billigste. Ønsker du flere gode fordele, har du hos nogle forhandlere mulighed for et rente- og gebyrfrit lån.

Det bedste køb uden renter og gebyrer

Der findes flere firmaer i dag, der giver dig rentefri afbetaling på deres produkter. Det gælder f.eks. låneaftaler med en kort betalingsperiode på 30 dage. Men du kan også afdrage over en længere periode kvit og frit. Visse sengeforhandlere tilbyder f.eks. disse ordninger. Står du og skal i gang med at købe en rentefri seng, så vil forhandleren fortælle dig, at dine renteudgifter er på 0 % med 0 kr. i oprettelse og og 0 kr. i gebyrer. Hvis købet giver dig en afdragsperiode på 60 måneder, vil en seng på 15000 kr. koste dig 250 kr. om måneden (15.000/60). Her kan det virkelig godt betale sig, og alle kan med mere eller mindre være med. Men køb af seng skal også have fokus på sengen egen værdi, der ikke omhandler penge.

Seng med personlig værdi

Køb af en seng på afbetaling er også med til at forbedre det psykiske velvære, for du får en god seng at sove godt i, måske en større seng til at boltre dig i. Måske har sengen et smart opbevaringsrum, så du slipper for et eller andet ligger og roder på gulvet og ellers kan få opbevaret sengetøj tæt på senge. Din personlige smag har naturligvis også en betydning for valg af seng. Og går du op i sengens æstetiske udtryk og finder en seng, der matcher dine behov, er du måske også villig til at betale den pris, sengen koster. Sengens æstetiske værdi kan også være med til at forbedre dit hjems inventar. Altså er pengene ikke alene om at bestemme, hvilken seng du skal investere i.