Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

Lån penge til julJulen er ikke kun forbundet med hygge, god mad og kærlighed. Julen er også forbundet med stress og overforbrug. Faktisk kan julen være så omkostningstung, at man kan føle sig tvunget til at optage et lån. Står du i den situation, at du ikke kan få dine penge til at række? Så bør du overveje et julelån. Læs alt om lånetypen på denne side.

Julen er en dyr tid

At julen er en dyr tid er bestemt ikke noget nyt. Vi danskere har altid været flittige til at bruge penge i julemånederne. Der bruges ikke kun en mindre formue på julegaver, men også på mad, pynt og meget andet. Generelt er danskerne slemme til at bruge penge i forbindelse med højtider – især i juletiden. En relativ ny undersøgelse viser, at vi i gennemsnit bruger omkring 5.000 kr. på julen inkl. alt i mad og gaver. Det lyder måske ikke af alverden, men for trængte familier kan det være mere eller mindre umuligt at finde 5.000 kr. i budgettet. Ingen forældre har lyst til at skuffe deres børn, hvorfor mange vælger at optage et lån for at gøre deres børn glade.

Kunsten at holde sit juleforbrug nede på et minimum

Det gennemsnitlige juleforbrug lyder på omkring 5.000 kr. Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis skal bruge så mange penge. Du kan med fordel stræbe efter at bruge færre penge end gennemsnittet, hvis din økonomi er udfordret. At holde sit forbrug nede på et minimum kan være en svær kunst at mestre. Det bliver dog en smule lettere med vores guldkorn:

  1. Sammenlign priser på juletræer (og vælg det billigste)
  2. Køb økonomisk ind til julemiddagen (kig i tilbudsaviser)
  3. Shop julegaver på nettet (typisk mulighed for store besparelser)
  4. Brug pynt fra sidste år (i stedet for at købe nyt)

Du kan spare mange hundrede – måske endda tusinde – kroner ved at gøre brug af ovenstående tips. Der er selvfølgelig også mulighed for at spare penge ved at kvitte julegaverne. Dette vil dog ikke nødvendigvis falde i god jord hos familiens mindste, som har glædet sig til at pakke gaver op.

Sådan får du råd til at holde jul uden at låne penge

Det kan aldrig tilrådes at leve for lånte penge. Derfor bør man kun optage lån, når det er strengt nødvendigt. Skal du undgå at låne penge til næste jul, så bør du allerede nu lægge en hensigtsmæssig plan. Den mest effektive måde at undgå lån på er ved at spare op. Det foregår meget simpelt ved, at du opretter en opsparing, som du hver måned booster med en lille økonomisk indsats. Måske kan du finde lidt penge til din opsparing, når alle regningerne er blevet betalt. Lidt har også ret. Du kan også undgå at låne penge ved at tilpasse dit forbrug med udgangspunkt i dit budget. Har du kun 2.000 kr. at holde jul for, så skal du finde en måde, hvorpå du kan finansiere både gaver, mad m.v. med dette beløb. Det bør kunne lade sig gøre.

Lån til julen

Ingen lån er helt billige – heller ikke julelån. Der er ikke desto mindre mulighed for at låne til julen, hvis man skulle have et ønske herom. Forsøg dog, hvis muligt, at finde en anden løsning, hvor du ikke sætter dig selv i gæld og er tvunget til at betale høje renter og gebyrer. Med et julelån bliver julen nemlig en tand dyrere end normalt. I dag findes der en række forskellige former for julelån. Skal du låne penge til julegaver, bør du være bekendt med følgende lånetyper:

  • Med et forbrugslån uden sikkerhed kan du låne et lavt, mellemhøjt eller højt beløb til finansiering af julegaver m.v. Et forbrugslån vil dog være mest interessant for dig, som har brug for at låne 10.000 kr. eller derover. Det kan for eksempel blive nødvendigt, hvis du ønsker at holde jul i udlandet, hvor der automatisk vil komme nogle udgifter til fly, hotel m.v.
  • Et kviklån er det oplagte valg, hvis man ikke har behov for at låne mere end 10.000 kr. Du vil med et kviklån typisk kunne låne et mindre beløb, som skal betales tilbage inden for 30-60 dage. Du kan altså låne pengene i december og først betale i januar eller februar. Det giver lidt luft i budgettet. Læs mere om lånetypen her
  • Kreditkøb – Slutteligt er det værd at fremhæve det såkaldte kreditkøb. Med denne mulighed kan du købe gaverne nu og først betale senere. Du kan typisk udskyde betalingen med et par måneder – ofte helt uden renter. Et kreditkøb bliver først en dyr fornøjelse, hvis man ikke overholder sin låneaftale.

Ansøg om gratis julehjælp

Det er ikke gratis at optage et julelån. Det er til gengæld gratis at få julehjælp. Dog skal man opfylde en lang række betingelser for at blive udvalgt. Mange betingelser eller ej, så er det helt uforpligtende at sende en ansøgning, hvorfor man ikke har noget at miste ved at tage chancen. Måske er du og din familie heldige at blive udvalgt. Da julehjælp er forbeholdt de mest trængte danskere, bør man kun ansøge, hvis man helt oprigtigt ikke har råd til at holde jul. Frelsens Hær, Blå Kors, Røde Kors og Julehjælpen er nogle af de organisationer, du kan sende en ansøgning til, hvis du drømmer om en økonomisk håndsrækning op til jul. Bemærk at du kun kan komme i betragtning, hvis du ansøger inden for den oplyste ansøgningsperiode. Der er som regel oplyst en deadline – denne skal du være opmærksom på. Julehjælpen indebærer typisk et eller flere gavekort til køb af mad og gaver. Det er sjældent, at man får udbetalt kontanter. Man har som regel størst chance for at blive udvalgt, hvis man repræsenterer en økonomisk presset familie med børn under 18 år i husstanden.

Optag nemt og hurtigt et julelån på nettet

Nåede du ikke at søge julehjælp? Så kan du glæde dig over, at der er mindst en mulighed tilbage. En populær mulighed er som bekendt at optage et julelån. Du bestemmer selv lånebeløbet og løbetiden, hvorfor du i princippet kan skræddersy dit næste lån. Vi tilbyder i øvrigt nem sammenligning af hurtig lån via vores overskuelige oversigt. Det er aldrig for sent at optage et lån til julen. I princippet kan du ansøge om et lån om morgenen d. 22. december og få pengene udbetalt allerede samme dag. Dermed kan du nå at købe og finansiere julegaverne inden juleaften. Det kan lade sig gøre, idet man kan låne penge på nettet. Du ansøger blot om det ønskede lån og venter på, at der bliver foretaget en kreditvurdering. Kryds fingre for, at du bliver kreditgodkendt, så du ikke skal have fat i banken e.l.

Hav en plan

At låne penge uden at have en plan for tilbagebetalingen kan under ingen omstændigheder anbefales. Du kan nemlig risikere at sætte dig selv i en svær økonomisk situation. Låner du for eksempel 5.000 kr. i december, så skal du have en plan for, hvordan og hvornår du vil tilbagebetale lånet. En evt. overskridelse af lånebetingelserne vil typisk koste dyrt for dig som låntager – ergo kan det ikke anbefales. Glædelig jul.