Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

Lån til kørekortIfølge dtu.dk har omkring 88 % af alle myndige danskere kørekort. Det er ikke ensbetydende med, at du også skal tage kørekort, men spørgsmålet er, om du kan undvære det? Der er i hvert fald adskillige fordele ved at være indehaver af et kørekort. Med et kørekort og en dertilhørende bil opnår du en enorm frihed, idet du kan køre land og rige rundt uden at være afhængig af busser, tog osv.

Kørekort som 17-årig

Det har siden d. 1. januar 2017 været muligt at tage kørekort allerede som 17-årig. Der er dog fortsat tale om en forsøgsordning, som vil fortsætte i et par år endnu. Som 17-årig med kørekort skal man køre bil med en erfaren bilist. Du er altså afhængig af, at du har en mor, far eller ældre søskende, som vil hoppe med på passagersædet, hver gang du skal køre fra et sted til et andet.

Hvad koster et kørekort?

Prisen på et kørekort kommer an på rigtig mange faktorer, herunder kommune, antal ekstra køretimer m.v. Langt de fleste kørelærere opkræver et sted mellem 10.000 og 15.000 for den obligatoriske lovpakke. Lovpakken indeholder i øjeblikket følgende:

 • 29 lektioners teoriundervisning
 • 4 kørelektioner på manøvrebane
 • 16 kørelektioner på vej (både bykørsel, landevejskørsel og motorvejskørsel)
 • 4 kørelektioner på køreteknisk anlæg (glatbane)

Uanset hvor du vælger at tage dit kørekort, skal du igennem ovenstående.

De fleste kommende bilister kan nøjes med lovpakken, men der er altså også nogle, som har behov for ekstra kørelektioner og flere timers teoriundervisning. Ekstra kørelektioner koster som regel omkring 450-550 kr. Det beløb kan så ganges op med det antal timer, man har brug for. Kørekortet kan altså snildt komme til at koste op til 20.000 kr. Dog er der også nogle kørelærere, som tilbyder ekstra kørelektioner uden ekstra beregning.

Søger du efter kørekort priser, vil du erfare, at prisen for et kørekort varierer markant fra kommune til kommune og fra kørelærer til kørelærer. Derfor er det en rigtig god idé at sammenligne priser, så man får et indblik i kørelærernes prisniveau. Dog bør man ikke udelukkende fokusere på prisen, når man skal vælge kørelærer. Det billige kørekort kan nemlig gå hen at blive rigtig dyrt, hvis kørelæreren ikke er tilstrækkelig dygtig til at lære fra sig.

Dan dig et overblik over prisniveauet
Vær opmærksom på ekstraudgifter

I forrige afsnit blev du introduceret for, hvad lovpakken indeholder. Her kunne man godt tro, at prisen på lovpakken var den samlede pris for kørekortet, men det er det desværre sjældent. Der kan nemlig forekomme visse ekstraudgifter, som kan have en vis betydning for din økonomi. Blandt de mest almindelige ekstraudgifter finder man følgende:

• Lægeattest
• Teoribog
• Førstehjælp
• Prøvegebyr
• Ekstra lektioner (kørsel og teori)

Når du skal beregne dine omkostninger til kørekortet, er du nødt til at medregne ovenstående udgifter, så du ikke bliver negativt overrasket på et senere tidspunkt. Det er alfa og omega, at der bliver sat penge af til ekstra lektioner, da ekstra lektioner kan være afgørende for, at man kan bestå køreprøven og dermed få det ønskede kørekort. Det er dyrt at dumpe en køreprøve, da man både skal betale for ekstra lektioner, lån af bil m.v. Af følgende grund bør man vente med at gå op til køreprøven, til man føler sig helt klar.

Finansiering af kørekort – hvilke muligheder er der?

Der findes en lang række måder at finansiere et kørekort på.

Mange unge mennesker er så privilegerede, at de har nogle søde forældre, som betaler udgifterne til deres kørekort som en belønning for ikke at have overgivet sig til tobaksrygning. Dog er det langt fra alle, som er så godt stillet, hvorfor det kan være nødvendigt at kigge på alternative finansieringsmuligheder. Der er heldigvis hjælp at hente for dig, som ikke får betalt dit kørekort af dine forældre.

Nedenfor oplister vi de mest gunstige finansieringsmuligheder:

 • Optag et lån
 • Tag kørekort på afbetaling
 • Opret en opsparing

Ligger du ikke inde med 10-15.000 kr. til et kørekort, kan du enten optage et lån, indvillige i en afdragsordning eller oprette en opsparing. Den mest gunstige mulighed er uden tvivl den sidstnævnte – at spare op. Det kan for nogle mennesker tage mange år at spare så mange penge op, men det er uden tvivl den bedste og billigste måde at finansiere sine køb på. Dog er det ikke sikkert, at du er villig til at vente flere år med at erhverve dig et kørekort.

Lån til kørekort – fire simple step

Man tager grueligt fejl, hvis man tror, at det er dyrt og besværligt at låne penge til et kørekort. Det er nemlig overraskende nemt – takket være internettet. Du kan for eksempel optage et forbrugslån eller kviklån online, afhængig af hvor mange penge du mangler.

Lån til kørekort foregår på nettet med fire simple step, som vi kommer nærmere ind på herunder:

 1. Indhent et tilbud fra en eller flere kørelærere (så du kender dine udgifter)
 2. Send en række låneansøgninger til populære låneudbydere (med ønsket lånebeløb)
 3. Vælg det bedste lånetilbud
 4. Modtag pengene inden for én dag (og overfør pengene til den valgte kørelærer)

Der er flere gode grunde til at låne penge på nettet. En af de store fordele er, at du ikke vil blive spurgt ind til, hvad pengene skal bruges til. Du kan dermed bruge pengene på hvad som helst. Det kunne være et kørekort, men det kunne også sagtens være en ny sofa, cykel eller redskabsskur. Det er helt valgfrit.

Hvor meget kan du låne til dit kørekort?

Med et forbrugslån vil du i princippet kunne låne op til 450.000 kr. Dog er det ikke nogen hemmelighed, at du selvfølgelig ikke har brug for så mange penge for at finansiere et kørekort.

Hvor mange penge du har brug for at låne afhænger selvfølgelig af, hvad kørekortet koster, og hvor meget du selv kan smide i puljen. Måske har du sparet 50 % op, så du kan nøjes med at optage et mindre lån. Jo færre penge du skal låne, desto billigere bliver det for dig at finansiere kørekortet, da det som bekendt ikke er helt billigt at låne.

Med et lån på 15.000 kr. burde der være rigeligt med penge til både lovpakken, førstehjælpskursus og de øvrige udgifter forbundet med det at tage kørekort. Rækker lånet mod forventning ikke til kørekortet, kan du evt. optage et ekstra lån. Forbrugslån og kviklån er de mest gunstige lånetyper, når det handler om mindre lån til finansiering af kørekort og andre mindre investeringer. Et hurtig lån i form af et forbrugslån eller kviklån behøver ikke være en dyr fornøjelse, hvis man bruger tid på at sammenligne lånepriser.

Læg et budget

Det kan måske virke lidt overdrevet at lægge et budget, blot fordi man skal tage kørekort, men det kan faktisk være meget fornuftigt. Det er nemlig ikke gunstigt at begynde på kørekort, før man har undersøgt, om man reelt set har råd til det. Lægger du et budget, kan du få et nøjagtigt svar på, hvor mange penge du har mulighed for at afdrage hver måned. Vent med at ansøge om et lån, før du har lagt et budget, så du ikke brænder fingrene og kommer i økonomiske vanskeligheder.