Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

Lån til studerendeLangt de fleste nuværende (og tidligere) studerende vil kunne nikke genkendende til, at det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen i studietiden. Det er i den anledning, at det kan være relevant at undersøge markedet for lån til studerende.

Kan man låne penge som studerende?

Der er rig mulighed for at låne penge som studerende, og det er faktisk en mulighed, som rigtigt mange studerende benytter sig af hver dag. Du kan også overveje at optage et lån, hvis du er kommet ind på dit drømmestudie, men har svært ved at få dine indtægter og udgifter til at gå op i en højere enhed.

Der er mange låneudbydere, som glædeligt udlåner penge til danske studerende, så du skal ikke bekymre dig for at blive afvist, blot fordi du er studerende. Du kan som udgangspunkt låne penge som studerende, hvis du kan opfylde følgende krav:

  • Du er mindst 18 år gammel
  • Du er ikke registreret i RKI eller Debitor Registret
  • Du er bosat på en dansk adresse
  • Du har adgang til NemID

Du skal som bekendt være mindst 18 år gammel for at optage et lån, men hvis du er ældre, vil du som udgangspunkt have flere lånemuligheder. Der er nemlig låneudbydere, der kræver, at du er mindst 20 eller 23 år gammel.

Det er en realitet, at de fleste studerende bliver godkendt, når de ansøger om et lån, så hvorfor skulle du ikke også blive godkendt? Der sker intet ved at prøve lykken, så du kan med fordel sende en låneansøgning allerede i dag.

Lån penge til studiestart

Du er langt om længe kommet ind på dit drømmestudie, men nu begynder du at tænke over, hvordan du skal få din økonomi til at løbe rundt. Det er vigtigt at gøre sig nogle økonomiske overvejelser, før man starter på sit studie, da økonomisk rod ikke ligefrem bidrager med noget positivt.

Du kan låne penge til din studiestart, så du kan komme godt fra start uden at skulle bekymre dig om din økonomi. Studiestart er for mange studerende forbundet med, at man flytter hjemmefra. Det er et stort skridt for enhver person – ikke mindst set med økonomiske briller.

Optager du et lån i forbindelse med studiestart, så kan du bruge pengene på følgende poster:

  • Depositum til lejlighed
  • Studiebøger
  • Møbler
  • Studievenlig computer

Du vil opleve, at det er dyrt at starte på et nyt studie, hvis det er ensbetydende med, at du er nødt til at flytte. Der vil bl.a. være udgifter til depositum, som typisk vil udgøre et beløb svarerende til tre måneders husleje. Det er mange penge, man skal betale på én gang, hvorfor det kan være nødvendigt at optage et lån.

Der skal tilmed findes penge til studiebøger, hvor udgifterne hurtigt kan løbe op i flere tusinde kroner. Det kan umiddelbart virke en smule uoverskueligt, men du kan fremme overskueligheden ved at udarbejde en oversigt over dine udgifter.

Sådan finder du billige lån til studerende

Billige lån til studerendeDer findes rent faktisk billige lån til studerende, så du er ikke tvunget til at lade renter og gebyrer ruinere dig i din studietid. Der er flere eksempler på danske låneudbydere, som tager hensyn til danske studerende ved at udbyde billige lån med rimelige vilkår. Læs mere på denne side

Det er ikke alle lånetyper, der er lige attraktive, når det handler om at holde de forskellige låneomkostninger nede på et minimum. Du bliver typisk rådet til at optage et forbrugslån, hvor du kan låne et større eller mindre beløb til studiestart.

Du finder et hurtig lån med lave renter ved at anmode om lånetilbud fra danske låneudbydere. Det kan du gøre på nettet, hvor du inden for kort tid vil modtage konkrete tilbud på lån. Det er gratis at indhente et tilbud, ligesom det er muligt at afslå et tilbud, hvis det ikke lever op til dine forventninger. En klog hovedregel går på, at man skal indhente mindst tre tilbud. Læs mere

Lån penge på SU – Hvornår er det en god idé?

Der er delte meninger om, hvorvidt det er en god idé at låne penge på SU, men vi lever heldigvis i et frit land, hvor vi næsten kan gøre, hvad vi vil. Det betyder også, at det er op til dig at vurdere, om det er en god idé at optage et lån i din studietid.

Din studietid kan meget vel være det tidspunkt i dit liv, hvor du må leve for færrest penge, hvilket på mange måder kan være en udfordring. Det skal være sjovt og spændende at studere, hvorfor det ikke er hensigtsmæssigt at være begravet i ubetalte regninger og rykkergebyrer.

Du kan skabe luft i dit budget med et lån til studerende, hvor du kan låne penge til depositum, uforudsete udgifter eller noget helt tredje. Du bestemmer selv, hvordan du bruger pengene, når du optager et online lån, da du ikke skal redegøre for lånets formål.

Det er ikke muligt at sige noget generelt om, hvornår det er en god idé at låne penge som studerende, da det i høj grad er en individuel sag. Du kan eventuelt rådføre dig med dine forældre eller din bankrådgiver, hvis du er i tvivl om, hvad du skal stille op.

Online lån er populære blandt studerende

Online lån hitter hos danske studerende, som sætter pris på at kunne låne penge på nettet med ganske få klik. Du kan som studerende låne penge via din computer, tablet eller smartphone, hvis du savner flere penge mellem hænderne. Du kan med et online lån – f.eks. et forbrugslån eller SMS lån – låne et mere eller mindre vilkårligt beløb.

Selvom det er nemt at optage et lån på nettet, så skal man kun benytte sig af muligheden, hvis man rent faktisk har brug for flere penge. SU (Statens Uddannelsesstøtte) vil sjældent kunne dække alle dine faste udgifter, men du har dog også mulighed for at arbejde i din fritid. Såfremt du ikke kan finde tid og / eller overskud til at varetage et fritidsarbejde, så vil et lån være mere end oplagt.

Få styr på din økonomi, før du optager et lån til studerende

Det er aldrig en god idé at optage et lån til studerende, hvis man ikke føler, at man har helt styr på sin økonomi. Det første skridt bør være at skabe sig et økonomisk overblik, så man ikke optager et lån, der går hen og forværrer ens økonomiske situation.

Du tager styringen over din økonomi ved at lægge et godt og gennemarbejdet budget, hvor du har det fulde overblik over dine indtægter og udgifter. Du kan herefter tage stilling til, om du har brug for at optage et lån til studerende – og i så fald hvor mange penge du skal låne.Få et større overblik over din økonomi med et budget

Din chance for at blive godkendt til et lån til studerende er generelt bedre, hvis du har styr på din økonomi og kan bevise det. Du kan i enkelte tilfælde blive bedt om at redegøre for din indkomst, hvor du skal sende kopier af dine seneste lønsedler og / eller seneste årsopgørelse.