Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

Sådan kommer du ud af RKI

Nogle mennesker oplever at ende i RKI-registret, hvilket kan sætte en stopper for en, hvis man ønsker at låne penge eller købe på afbetaling. I øvrigt bliver det ufatteligt bekosteligt at tage kviklån i de virksomheder, der tillader dig det, da renterne kan være utrolig høje. Derfor er det meget naturligt, at de fleste ønsker at komme ud af RKI. Herunder er en guide, som kan give dig et præcist og gennemskueligt overblik over, hvordan man kommer ud af RKI.

Der er overordnet set fire måder at komme ud af registreret på. De vil blive gennemgået her.

1. Afbetaling af gæld

Den første og mest åbenlyse måde at komme ud af RKI på er at betale sin gæld af. Det, du imidlertid skal være opmærksom på, er, at hvis du skylder penge til flere end en kreditor, skal du være sikker på at kunne betale din gæld af ved alle de kreditorer, du har gæld ved. Hvis du blot betaler den kreditor, som har sendt dig i RKI, kan de andre vælge at sende dig i RKI. Du kan også vælge at betale din gæld af ved at tage et lån i en af de lånevirksomheder, som tilbyder dig at låne penge, selvom du er registreret i RKI. Hvis du vælger at tage et lån i en af disse lånevirksomheder, er det vigtigt, at du er opmærksom på rentesatsen. Nogle af lånevirksomhederne er, på trods af de tilbyder lån til RKI-registrerede kunder, forbeholdende over for sådanne låntagere. Det vil sige, at de i nogle tilfælde tilbyder lån med meget høje renter, som ikke vil være gavnlig for dig på længere sigt.

2. Vent fem år

Du kan vælge denne løsning, hvis du holder dig fra låntagning i en periode på fem år. Hvis du vælger denne løsning, kræver det, at du over en femårig periode ikke bliver registreret for nye forhold. Det vil sige, at du ikke må tage lån, du ikke kan tilbagebetale umiddelbart efter låntagningen. Ellers vil du blive registreret for det nye forhold, og så skal du vente yderligere fem år. Det er vigtigt at påpege, at din gæld ikke bliver nulstillet efter de fem år – din gæld vil under alle omstændigheder bestå efter de fem års ventetid.

3. Indsend indsigelse

En indsendelse af en indsigelse forudsætter, at du ikke tidligere har anerkendt din gæld. Så hvis du har lavet aftaler med dine kreditorer eller lavet konkrete afdragsordninger, kan du ikke regne med at lykkes med denne metode. Når du indsender en indsigelse, forlanger du automatisk, at kreditorerne skal bevise, at du faktisk skylder dem penge. Dette igangsætter en proces, hvor din registrering i RKI bliver slettet, mens kreditorernes beviser fremlægges. Du er altså midlertidig ude af RKI, hvilket gør det muligt for dig at foretage mere favorable lån, end de lån, du kan tage, når du er registreret i RKI. På længere sigt er det naturligvis ikke den mest oplagte metode, men hvis du står og mangler penge her og nu, er det en o.k. løsning.

4. Lav aftaler med dine kreditorer

Denne løsning er den mest bæredygtige på længere sigt. Ved at indgå i betalingsaftaler med dine kreditorer, kan du sikre dig helt at komme ud af RKI. Dette gøres i form af afdragsordninger, hvor der aftales et realistisk regelmæssigt beløb til afbetaling af din gæld hos de forskellige lånevirksomheder. Det er dog vigtigt at påpege, at sådanne afdragsordninger ikke altid er gnidningsfrie. Der kan være situationer, hvor lånevirksomhederne ikke er villige til at gå med til en afdragsordning. En anden ulempe ved denne løsning er, at du i løbet af afbetalingen af din gæld har dårlige muligheder for at tage billige lån. Så hvis du står i en situation, hvor du skal bruge penge omgående, vil denne løsning ikke være at foretrække.

Selvom du er registreret i Ribers, så finder der stadigvæk mulighed for at finde et lån. Du kan læse vores artikel om Lån trods RKI og blive klogere på netop det emne.