Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

Lån penge uden sikkerhed

Når man undersøger de forskellige lånemuligheder, kan man nærmest ikke komme udenom lån uden sikkerhed. Det er blevet mere og mere almindeligt at låne penge uden sikkerhed, men det er ikke alle er klar over, hvad det vil sige at optage et hurtig lån uden sikkerhed. Derfor giver vi dig overblikket over, hvad du skal vide om denne type lån, og hvilke fordele der er ved lånemuligheden.

Hurtig lån uden sikkerhedLån penge uden sikkerhed

Denne type lån er oplagt for dig, som har brug for penge her og nu og ikke har mulighed for at låne penge i banken. Går du ned i din bank og beder om et lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed, så vil du højst sandsynligt blive afvist. De fleste banker har nemlig krav om, at man stiller sikkerhed for sit / sine lån med aktive værdier som hus, bil, båd eller lignende. Kort beskrevet sætter man fast ejendom eller værdigenstande til sikkerhed som bankens / udbyderens sikkerhed for tilbagebetaling af lånet.

Optager du et huritg lån uden sikkerhed, vil det derfor ikke være muligt for långiver at gøre krav i din bil, hus eller andre aktiver, hvilket er en stor fordel. Ulempen ved denne type er derimod, at renten generelt er højere end andre lånetyper. Det skyldes, at låneudbyderne løber en vis risiko ved at låne penge uden at være garanteret tilbagebetaling.

I takt med den øgede konkurrence i lånebranchen er der flere og flere låneudbydere, som tilbyder lån penge uden krav om sikkerhed. Faktisk er det muligt at låne fra 500 kr. og helt op til 300.000 kroner uden at skulle sikkerhed. Løbetiden ved denne type lån vil typisk strække sig  fra 12- og op til 72 måneder. Løbetiden kan bl.a. afhænge af, hvor mange penge du vil låne, og hvor hurtigt du har mulighed for at tilbagebetale lånet. Ligesom lån penge uden sikkerhed er en mulighed, så kan du også låne penge uden at dokumentere for din indtægt. Det er nemlig ikke alle långivere, som stiller krav om dokumentation for fast indtægt.

Vælg det rigtige lån

Ønsker du at optage et hurtig lån uden sikkerhed, så kan det godt betale sig at bruge lidt tid på research. Vi har allerede været inde på, at denne type lån er kendetegnet ved forholdsvis høje renter. Dog er det vigtigt at bemærke, at rentesatsen er forskellig fra udbyder til udbyder. Hvis du søger om lån hos flere lånegivere, vil du opdage, at ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) vil være forskellig trods samme lånebeløb og løbetid.

Synes du også, at lånemarkedet kan virke en smule uoverskueligt, så er det vigtigt, at du skaber dig et fuldt overblik. Der findes nemlig rigtig mange långivere, som kan tilbyde dig et låne penge uden sikkerhed. I vores oversigt over hurtige lån hjælper vi dig med at sammenligne lån på baggrund af de vigtigste parametre som lånebeløb, løbetid og krav til låntager. Du skal i den forbindelse være klar over, at det er ganske uforpligtende at søge om et lån. Det er først, når du har godkendt og underskrevet den endelige aftale, at du er bundet af lånet. Dermed har du mulighed for at søge om så mange lån, som du har lyst til og vælge det billigste lån. Denne type lån kan du optage med bl.a. Bank Norwegian og Leasy lån, hvor du kan forvente hurtig svartid og udbetaling.

Fakta om lån uden sikkerhed og dokumentation

Hvis du har brug for et hurtig lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed, har du en række forskellige muligheder. Udbyderen skal blot have nogle få oplysninger omkring dig og evt. din økonomi, således at der kan foretages en kreditvurdering. De mest basale krav kan du læse om nedenfor:

Alder: Minimumsalderen for at optage lån uden at stille sikkerhed er typisk mellem 18 og 20 år.

Ingen RKI-registrering: Er man registreret i RKI, vil det være mere eller mindre umuligt at få lov til at optage et lån uden sikkerhed. Det skyldes, at låneudbyderne vil løbe en ekstra stor risiko, da du ikke stiller sikkerhed i form af aktiver og desuden er RKI-registreret.

Indkomst: Der kan være forskellige krav til indkomst, som er værd at bemærke. Hvis låneudbyderen stiller krav om indkomst, så vil du være nødsaget til at dokumentere for din indkomst for at være berettiget til et lån.

I forbindelse med optagelse af et lån skal du ligeledes være klar over de konsekvenser, der kan være ved at overskride tilbagebetalingstiden. Overskrider du tiden, vil långiver kunne kræve lånebeløbet indfriet med det samme, og der vil typisk også blive pålagt både renter og gebyrer. I værste fald kan låntager risikere at blive registreret i RKI, hvis låneaftalen ikke overholdes.

På baggrund af overstående er det derfor afgørende, at man udelukkende indgår en låneaftale, hvis det er realistisk, at man kan overholde den.