Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

Privatlån

Privatlån er en mulighed for dig, som enten ønsker at optage et sololån eller et familielån. Som navnet på lånet antyder er der tale om lån til private og dermed er det ikke er en mulighed for erhvervsdrivende. Vi guider dig som privatperson til at finde det lån, som vil fungere bedst i forhold til din økonomiske situation og behov.

PrivatlånViden om privatlån

Vi har allerede slået fast, at privatlån naturligvis kun er en mulighed for private personer. Det er vigtigt at adskille private- og erhvervslån da der er tale om lånetyper med vidt forskellige betingelser. Danskerne kender typisk denne type lån som boliglån, billån eller forbrugslån. Det er en realitet, at flere og flere dansker vælger at låne penge hos en låneudbyder eller i banken. I takt med den stigende efterspørgsel efter lån er der blevet etableret flere låneudbydere, hvor man kan optage et lån som privatperson. Det er især online låneudbydere, som dominerer markedet i øjeblikket. Her vælger rigtig mange danskere at ansøge om et lån – unge såvel som ældre.

Privatlån – rente, lånebeløb, løbetid

Rente: Der er ikke fastlagt én specifik rentesats, som gælder for alle lån. Den reelle rente afhænger af din individuelle kreditvurdering, hvor låneudbyderen kigger på din økonomiske situation og øvrige forhold. Har du en ustabil økonomi vil det betyde, at låneudbyderen vil løbe en større risiko ved at låne dig penge, og låneudbyderen vil derfor typisk fastsætte en høj rente. Modsat vil du kunne blive tilbudt en lav rente, hvis du har en sund økonomi og en høj månedlig indtægt. Det er dermed din risikoprofil, som afgøre hvor høj eller lav lånerenten vil blive. Vil du optage et privatlån trods RKI, kan du ligeledes forvente en høj rente. Insisterer du på at optage et lån uden sikkerhed, vil renten igen være højere sammenlignet med andre lån med sikkerhed.

Da rentesatsen kan være så forskellig fra långiver til långiver, kan det være yderst fordelagtigt at sammenligne lån fra forskellige udbydere. Når du sammenligner lånetilbud, kan du dog ikke nøjes med alene at sammenligne rentesatsen, da der også er andre vigtige, økonomiske forhold at bemærke. Her anbefales det i stedet at kigge på de Årlige Omkostninger i Procent, som er forkortet med ÅOP.

Lånebeløb: Vil man optage et lån hurtig som privatperson, så kan man typisk låne fra 500 kr. og op til 350.000 kr. Har man brug for at låne penge i størrelsesorden 300.000-350.000 kr., så vil der være begrænsede muligheder. Dog er det muligt at låne penge i den størrelsesorden hos bl.a. Santander. Ønsker man låne et mindre beløb, kan med fordel sammenlign kviklån, som er karakteriseret ved hurtig svartid og hurtig udbetaling. Der er desuden rig mulighed for at foretage et lån uden sikkerhed, hvis man blot vil låne et mindre beløb. Der vil generelt være flere lånemuligheder, hvis lånebeløbet er i den lavere ende.

Løbetid: Låner du penge som privatlån, så skal lånet tilbagebetales indenfor 12-180 måneder. Dog vil løbetiden være langt mindre, hvis du foretager et kviklån eller et hurtig sms lån. Her kan du forvente, at tilbagebetalingstiden er under 30 dage. Når du ansøger om et lån, skal du selv angive den ønskede løbetid, men der vil altid være et maksimum og et minimum for antal måneder.

Lån penge nemt og hurtigt online

PrivatlånSom privatperson kan man nemt og hurtigt låne penge på nettet. Vil du søge om et lån, kræver det blot, at du har en computer, tablet eller smartphone med internetadgang. Alting foregår nemlig digitalt, hvad angår både ansøgning og godkendelse med digital underskrift.

Du behøves ikke at bruge tid på at lave en masse research for at finde frem til de forskellige låneudbydere på markedet. Vi har gjort det nemt for dig ved at lave en oversigt, hvor du kan danne dig et overblik over de udbydere, som kan tilbyde dig et privatlån. I vores oversigt kan du ligeledes blive klogere på, hvad de enkelte udbydere kan tilbyde dig, og hvilke krav de stiller til dig son låntager.

Hos samtlige låneudbydere i Danmark vil der være mulighed for at sende en ansøgning elektronisk. Det kræver blot, at du sætter dig ned og indtaster dine personlige oplysninger samt lånekrav. Herefter kan du blot læne dig tilbage og vente på, at udbyderen har vurderet din ansøgning. Bliver din låneansøgning godkendt, vil du kunne underskrive dit lån med NemID med det samme med din digitale signatur. Herefter vil låneaftalen være indgået, og der vil straks blive igangsat udbetaling af det lånte beløb til din bakkonto.

Sætter man pris på et nemt og hurtigt lån, så kan man altså med fordel låne penge hos online udbydere. Du vil her have mulighed for et skræddersyet privatlån, som er tilpasset netop dine forhold.