Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

Når man har styr på sine lån, kan man spare mange penge, og det kan give en helt ny følelse af velstand. Men hvad skal man så bruge pengene på? Læs med her og få vores bedste tips til, hvordan du bruger dine penge på den mest meningsfulde måde.

Penge og velstand er interessante størrelser, som i høj grad bliver påvirket af, hvordan vi tænker om dem. Kender du fx det, at når du har styr på dine lån og på økonomien, er det som om, pengene bare vokser? Og når du omvendt føler dig på mere gyngende grund rent økonomisk, går velstanden også lidt ned ad bakke?

Det er, fordi at vi tenderer til at handle på, hvordan vi tænker og føler. Når der er styr på budgettet, føler vi os kompetente og tager kompetente beslutninger. Når det går mindre godt, tenderer vi til at tage mindre gode beslutninger, og så følger økonomien med. Men hvad er en god beslutning, rent økonomisk? Jo, det kan fx være at bruge sine penge på en meningsfuld måde!

Hvordan bruger man penge på en meningsfuld måde?

Hvad, der er meningsfuldt at bruge dine penge på, er selvfølgelig helt op til dig. Men det handler i høj grad om at have en bevidst tilgang til penge og forbrug. Hvis du fx går op i bæredygtighed og klima, giver det måske mening for dig at handle økologisk. Det kan også være, at du kan købe tøj og møbler, som er vintage fremfor nyproduceret.

Få et bedre forhold til din økonomi

Det er meningsfuldt at bruge dine penge på denne måde, og det føles også godt. Følelsen af at bruge dine penge på en god måde er også med til at give dig et nyt og bedre forhold til sine penge. Det giver dig nogle fine retningslinjer for, hvad du vil bruge dine penge på, og dermed sparer du også penge. Det motiverer dig også til at tjene flere penge, som du så igen kan bruge på en meningsfuld måde.

Sådan fungerer det rent psykologisk

På et mere psykologisk plan giver det dig en følelse af, at du fortjener de penge, du har – for du bruger dem jo godt, ikke? Det kan være med til at give dig et drive til at øge din velstand og få en endnu bedre økonomi. Det er på én gang magisk og helt lavpraktisk!

Det kan holde dig tilbage fra at bruge pengene godt

Nu, vi snakker om det psykologiske aspekt, er der også nogle ting, der kan holde én tilbage fra at bruge sine penge meningsfuldt. Hvis man går rundt og undertrykker tanker og følelser, kan det være med til at give én et dårligt selvværd – og dermed en forståelse af, at man ikke har fortjent penge og velstand.

Det kan fx være i forhold til seksualitet, hvor man ikke tør tage skridtet til at møde nogen i en homoseksuel chat. På et psykologisk plan kan vi nemlig holde os tilbage fra megen lykke og mening i livet, og det er der ingen, der har fortjent.

En meningsfuld måde at bruge sine penge på kan i denne forbindelse være at give den første kop kaffe på en lesbisk date. Det kan være et led i en kæde af nye, meningsfulde måder at bruge sine penge på, som vil hjælpe én til at generere mere af den velstand, som man fortjener.

Sådan bruger du pengene meningsfuldt

Sådan bruger du pengene meningsfuldt