Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

København vækster dag for dag og flere mennesker flytter til Storkøbenhavn. Derfor er der rift om boligerne, hvorfor boligerne i langt de fleste tilfælde går til højestbydende. Man skal slå til med det samme, når man efter langt tids søgning falder over den ideelle drømmebolig. I takt med efterspørgslen stiger prisen, og det er efterhånden blevet relativt svært at gøre sin debut på boligmarkedet hvis ikke, man allerede har høj kapital. Derfor er mange mennesker nødsaget til at låne penge, for at kunne få råd til den eftertragtede bolig.

Står du og overvejer om du skal låne penge til din nye bolig? Så er du i samme båd som mange andre danskere. Det er nemlig de færreste, som kommer med kapital nok til at kunne betale en bolig i København. Selv de som gør, tager oftest også et lån, men hvordan er det nu lige mange griber det an? Læs med her og find ud af det.

Det skal du vide om lån

Om du skal til at optage et boliglån eller andre lån i forbindelse med andre aktiver, giver det mening at vide, hvad et lån indebærer. Det er nemlig ikke helt så simpelt endda. Du vil skulle gøre dig bevidst om nogle forskellige trin, inden du kan gå i gang med at optage et lån.

Kender du allerede lidt til processerne, kan du finde lån på Mikonomi.dk, hvor du kan danne dig et overblik over de forskellige online lånemuligheder. Uanset hvilket lån du tænker på at optage, anbefales det, at du tager en snak med din bankrådgiver. Hvis du allerede har andre lån f.eks. et billån eller et forbrugerlån, kan du slå lånene sammen og spare penge. Læs mere om de bedste samlelån.

Låneprocesser ifm. Boliglån

Start altid ud med at undersøge hvilke forskellige typer af lån, som markedet tilbyder. Det er også altid godt at sammenligne de forskellige udbydere, der kan nemlig være stor difference imellem. Herefter skal du søge om et lån, hvilket indbefatter, at du indsender en låneansøgning til banken.

Herefter vurderer banken boligens værdi, som du ønsker at købe. Banken skal vide, hvad boligen er værd for at kunne bestemme, hvad de kan låne dig. Dernæst kigger banken på din økonomi, årsopgørelser, lønsedler, erhverv og budget. Banken skal nemlig sikre sig, at du har økonomi til at betale ydelsen af lånet.

Når dette er på plads, giver banken dig et forhåndslån, som du kan fremvise, hvis drømmeboligen pludselig dukker på. Der skrives under på lånetilbuddet og der udarbejdes et pantebrev. Pantebrevet giver banken en sikkerhed i tilfælde af, at du ikke kan betale ydelsen af boliglånet. Afslutningsvis udbetaler banken dit lån og du kan nu skrive under på en købsaftale.

Måske har drømmeboligen ikke meldt sin ankomst endnu, men har du gjort nogle af ovenstående overvejelser inden, er der langt større sandsynlighed for, at du på sigt erhverver dig drømmeboligen. Det handler nemlig om at være hurtig!

Sådan låner du penge til din nye lejlighed

Sådan låner du penge til din nye lejlighed