Ansøg gratis – 100 % uforpligtende - få et overblik over dine lånemuligheder

Sammenlign lån onlineDet er en realitet, at danske låntagere generelt er gode til at sammenligne lån, så du kan selvfølgelig også komme i gang med at sammenligne lån.

Din privatøkonomi kan blive hårdt ramt, hvis du ender med at optage et lån med en høj rente, hvorfor du så vidt muligt skal undgå det.

Gør dit forarbejde ordentligt

Din vigtigste opgave som låntager går ud på, at du skal finde lånet med den laveste (og dermed bedste) rente. Det er en opgave, som du sagtens kan løse, selvom det er første gang, du skal låne penge.

Før du kan gå i gang med at sammenligne lån, skal du have styr på dine lånebehov, så du ikke ender med at skyde i blinde. Du skal som minimum gøre dig tanker om lånebeløb og løbetid.

Dette afsnit handler i grove træk om, at du skal gøre dit forarbejde ordentligt, så du ikke foretager dig noget uhensigtsmæssigt, når du begiver dig ud på det danske lånemarked. I den anledning vil det f.eks. give god mening for dig at lægge et budget, så du har helt styr på din økonomiske situation, før du optager et lån.

Du bør i den indledende fase også sørge for at lære de mest almindelige lånebegreber at kende. De vigtigste lånebegreber består bl.a. af lånebeløb, løbetid, rente, afdragsfrihed og ÅOP.

Derfor er det en god idé at låne penge online

Du kan med fordel optage et de mange hurtiglån, hvis du er på udkig efter et lavforrentet lån, hvor du vurderer, at de samlede låneomkostninger er overkommelige.

Det er populært som aldrig før at låne penge på nettet, og det vil vi naturligvis gerne give dig en kort forklaring på. Danske låntagere fremhæver følgende fordele ved at låne penge på nettet:

1. Ingen eller få spørgsmål – Der er ingen krævende bankrådgiver, der puster dig i nakken, når du viser interesse for at låne penge. De internetbaserede låneudbydere her på siden stiller som udgangspunkt ikke spørgsmål, hvorfor du kan være mere eller mindre anonym. Du skal dog være forberedt på, at der kan blive spurgt ind til din indkomst.

2. Låneprocessen er kort – Det kan tage flere uger at optage et banklån, men det samme gør sig heldigvis ikke gældende for et online lån. Du kan nemlig ansøge om et lån nu og få det udbetalt senere, hvis du har heldet med dig.

3. Ansøg og få svar døgnet rundt – Du kan ansøge og få svar døgnet rundt, hvis du vælger at prøve kræfter med det internetbaserede lånemarked. De fleste låneansøgninger bliver godkendt manuelt, hvorfor du kan forvente at få en hurtig tilbagemelding, selvom du sender din låneansøgning midt om natten.

4. Høj gennemsigtighed – Det er generelt meget nemt og simpelt at gennemskue en låneaftale, så du vil på intet tidspunkt føle, at du bliver ført bag lyset. Du har desuden mulighed for at kontakte den valgte låneudbyder, hvis du skulle blive i tvivl om noget.

Sammenlign priser på lån – Så nemt er det

Sammenlign priser på lånDet er ingenlunde en krævende opgave at sammenligne priser på lån, så du kan helt sikkert også lære at mestre denne disciplin.

Hvad koster det at låne? Det findes der ikke et entydigt svar på, da det kan variere fra låntager til låntager. Du vil altid få udarbejdet en skræddersyet låneaftale, når du ansøger om et lån. Du vil i den forbindelse kunne blive klogere på, hvilke omkostninger du skal forholde dig til – typisk en fastsat rente og en håndfuld gebyrer.

Vores anbefaling går på, at du skal sende så mange låneansøgninger som overhovedet muligt, så du har de bedste forudsætninger for at finde et billigt lån. Det er meget simpelt at sammenligne renter på lån, da renten hører til blandt de mest almindelige låneomkostninger.

Der er ingen regler for, hvor mange låneansøgninger du må sende, så du har ingen grund til at holde dig tilbage, hvis du gerne vil spare penge på dit kommende lån. Du har rig mulighed for at finde billige forbrugslån som du finder her, hvis du sammenligner de lånetilbud, du har modtaget.

Renten er ikke alt

Det er fordelagtigt at sammenligne lån for at finde den laveste rente, men det er vigtigt, at du er bekendt med, at renten ikke er alt. Det er nemlig en realitet, at du ikke kan vurdere et lånetilbud alene på baggrund af den oplyste rentesats.

Oprettelsesgebyrer, administrationsgebyrer og betalingsgebyrer er nogle af de gebyrer, du skal huske at have med i det samlede regnestykke, når du sammenligner lån. Det er alfa omega, at du altid har fokus på de samlede låneomkostninger – også kendt som ÅOP.

Opsummeret er det fornuftigt at sammenligne renter, så længe du husker på, at der også er andre gebyrer, der har indflydelse på dine låneomkostninger.

Læs også: Få et større overblik over din økonomi med et budget

Disse faktorer har indflydelse på rentesatsen

Selvom det ville være fantastisk at optage et lån med en lav rente, så kan det desværre ikke lade sig gøre for alle låntagere.

Der er rigtigt mange faktorer, der spiller ind, når det handler om fastlæggelse af rentesatsen. Du har som låntager selv mulighed for at præge, hvor høj (eller lav) din rente skal være. De danske låneudbydere kigger bl.a. på følgende:

• Lånebeløb – Det er meget normalt, at renten falder i takt med, at lånebeløbet stiger. Det betyder med andre ord, at det som regel er billigere at optage et forbrugslån end et kviklån. Du skal desuden være opmærksom på, at det oftest er billigere at optage ét stort lån frem for flere små lån.

• Løbetid – Hvor hurtigt du kan tilbagebetale dit lån vil også have en vis indflydelse på rentesatsen. Hvis du kan tilbagebetale lånet inden for en kort tidsramme, så vil du typisk blive belønnet med en lav rente.

• Din indtægt og generelle økonomi – Låneudbyderne løber en stor risiko ved at låne penge ud til låntagere, der ikke har styr på økonomien. Hvis du har en sund økonomi og en god indtægt, så er der en god chance for, at du vil få tilsendt et gunstigt lånetilbud.

• RKI / Debitor registret – Det er ikke nemt at låne penge, hvis man er registreret i RKI eller Debitor registret. Skulle du mod forventning blive godkendt af en låneudbyder på trods af din status som dårlig betaler, så kan du forvente, at renten er tårnhøj.